Voor elk segment een as

Of het nu gaat om het verhogen van het laadvermogen, verbeteren van de wendbaarheid of de truck geschikt maken voor de opbouw, wij bieden de oplossing.

Draaicirkel

Gestuurde achteras

Met deze aanpassing kunt u zelfs in drukke steden met smalle straten elke bocht maken en overal komen. De achteras van het voertuig wordt vervangen door een elektro-hydraulisch gestuurde as. Dit geeft de mogelijkheid tot vierwielbesturing, zodat u alle kanten op kunt. Zo is het mogelijk om de achterwielen in dezelfde richting te laten sturen als de voorwielen zodat het voertuig diagonaal beweegt. Daarnaast is het ook mogelijk om tegengesteld te sturen, hierdoor ontstaat er een extra korte draaicirkel. Ook is het mogelijk de achteras handmatig te bedienen, kortom een zeer flexibele oplossing welke uitermate geschikt is voor brandweer- en reddingsvoertuigen.

Smalspoor as

Een extreem wendbare en smalle truck zonder concessies te doen aan het totale laadvermogen. Bij deze aanpassing monteren wij een compleet nieuwe en smalle vooras. Daarnaast passen we diverse componenten aan zoals de opstappen, spatborden en spiegels om het voertuig smaller te maken. De perfecte oplossing voor transport in binnensteden.

Compact

Origineel

Van na- naar voorloopas

Het basisvoertuig voor deze aanpassing is een bakwagen met een gestuurde naloopas. Deze naloopas wordt omgezet naar een voorloopas. Het grote voordeel hiervan is dat er maximaal gebruik gemaakt kan worden van originele onderdelen. Door de as van naloop naar voorloop om te zetten verandert er niks aan de werking. Hierdoor zal de as zich gedragen zoals hij origineel door de fabriek bedacht en ontwikkeld is. Daarnaast kan een voertuig met deze aanpassing eenvoudig door de dealer onderhouden worden. De meest voor de hand liggende toepassing is op vuilnisauto’s. Echter kan deze as ingezet worden op alle voertuigen waarbij optimale aslast verdeling nodig is. Dus bijvoorbeeld ook een voertuig met haakarmsysteem.

Verplaatsen vooras

Een combinatie van het verplaatsen van een as en het verzetten van componenten. Soms is de ideale chassisconfiguratie niet rechtstreeks af-fabriek beschikbaar, wij bekijken dan graag de mogelijkheden. Bij dit specifieke product verplaatsen wij de tweede vooras naar achteren om zo ruimte te creëren voor de uitlaatdemper. Deze wordt tussen as 1 en 2 geplaatst zodat er veel vrije ruimte aan het chassis ontstaat achter as 2. Ideaal voor wanneer de opbouwer deze ruimte nodig heeft voor de perfecte installatie.

Ruimte

Alles over de modificaties

Antwoorden op uw vragen of productinformatiebladen ontvangen? Neem contact op of laat uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.