Brandweer
Brandweer
Brandweer
Brandweer

Hulpverlening onder hoogspanning

De plicht als brandweer brengt gevaar met zich mee. Voorzorgmaatregelen en de juiste apparatuur zijn daarom belangrijk. Uw dienstvoertuigen spelen daar een cruciale rol in; van tankautospuit, hoogwerker tot hulpverleningsvoertuig. Wij hebben oplossingen ontwikkeld die afgestemd zijn op uw dynamische werkzaamheden in gevaarlijke omstandigheden. Hierdoor kunt u op een efficiëntere en veiligere wijze te werk gaan met uw voertuigen.

Samen op het gevaar af

Het probleem wat met name brandweerkorpsen ondervinden is dat er te weinig ruimte in de cabine is om met volle uitrusting, inclusief zuurstoffles, te kunnen zitten. Door het verlengen van de gehele cabine, wordt er de nodige extra ruimte gecreëerd. De basis voor deze oplossing is een zogenaamde manschappencabine (Crewcab). 

Verlengen

Chassis layout

Blussen, transporteren en beschermen

Componenten verzetten volgens de hoogste kwaliteitsnormen en volgens standaard processen. Op deze manier worden trucks altijd op dezelfde wijze voorbereid en staat de opbouwer niet voor verrassingen. Dit is dan ook de reden dat gerenommeerde opbouwers op dit gebied graag met ESTEPE samenwerken. Na ombouw kan de opbouw namelijk eenvoudig en probleemloos worden gemonteerd.

Ongekende manoeuvres

Met deze aanpassing kunt u zelfs in drukke steden met smalle straten elke bocht maken en overal komen. De achteras van het voertuig wordt vervangen door een elektro-hydraulisch gestuurde as. Dit geeft de mogelijkheid tot vierwielbesturing, zodat u alle kanten op kunt. Zo is het mogelijk om de achterwielen in dezelfde richting te laten sturen als de voorwielen zodat het voertuig diagonaal beweegt. Daarnaast is het ook mogelijk om tegengesteld te sturen, hierdoor ontstaat er een extra korte draaicirkel. Ook is het mogelijk de achteras handmatig te bedienen, kortom een zeer flexibele oplossing welke uitermate geschikt is voor brandweer- en reddingsvoertuigen.

Gestuurde as