EML-as
EML-as
EML-as
EML-as

ESTEPE Midlift-as

De EML-as is een 4,5-tons starre as die we vóór de aangedreven as monteren. De ideale lichtgewicht oplossing om het netto laadvermogen van uw truck te verhogen en aslastoverschrijding te voorkomen.

4,5 ton

Trekkers en bakwagens

Een EML-as is een volledig gecertificeerde en flexibele oplossing die zowel op trekkers als bakwagens met verschillende chassishoogte toepasbaar is. Er zijn tal van mogelijkheden wat betreft brandstoftanks, wielbases en accuposities. Bij trekkers kan de as ook gemonteerd worden in combinatie met sideskirts.

Volautomatisch

De EML-as, die een eigen gewicht van slechts 550 kg heeft, functioneert volautomatisch. Is de aslast op de achteras lager dan 11,5 ton? Dan wordt de as gelift. Is de aslast hoger dan 11,5 ton? Dan komt de as automatisch naar beneden. Hierdoor bespaart u brandstof en voorkomt u onnodige bandenslijtage, zonder dat de chauffeur dit in de gaten hoeft te houden. Daarnaast is de as voorzien van een wegrijhulp.

Liftfunctie

Brandstof

Vrije ruimte aan chassis

De EML-as neemt weinig ruimte in beslag door de combinatie van de korte tandemafstand en kleine R17,5 banden. Hierdoor ontstaat er meer vrije ruimte aan het chassis om bijvoorbeeld een compressor of extra brandstof mee te nemen dan bij een gewone 3-assige trekker met een gestuurde voorloopas.

Alles over de modificatie

Antwoorden op uw vragen of productinformatiebladen ontvangen? Neem contact op of laat uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.