ESTEPE maakt de overstap naar ERP-software van ISAH

Na een voorbereidende periode van een jaar maakt ESTEPE sinds begin dit jaar gebruik van Isah Business Software. Met de overgang naar Isah heeft ESTEPE de stap gezet om te gaan werken volgens een ‘paperless office’.

Het vorige ERP-systeem liep op zijn einde en was toe aan vervanging omdat de bedrijfsprocessen onvoldoende werden ondersteunt. Daarnaast was een uitgangspunt dat er een interactieve data-uitwisseling tussen de CAD- en PDM-applicatie en het ERP-systeem zou zijn. Andere wensen voor het nieuwe ERP-systeem waren een visueel ondersteunende productieplanningsmodule en het digitaal beschikbaar stellen van tijdregistratie, bewerkingstappen, instructies en checklists aan monteurs.

Het digitaal beschikbaar stellen van alle benodigdheden voor de monteurs in de werkplaats vind plaats door middel van paperless production. De monteurs hebben ieder een eigen tablet in gebruik genomen. Op deze tablets vinden de monteurs alle benodigde informatie, werkinstructies en tekeningen die zij nodig hebben bij het werken aan de voertuigen.

Ook de overige afdelingen binnen ESTEPE hebben met de overstap op Isah een efficiëntie- en kwaliteitsslag kunnen maken. Zo worden er nu bijvoorbeeld automatisch inkoopvoorstellen en stuklijsten aangemaakt. Dit geeft de afdeling proces engineering meer tijd om bezig te zijn met procesverbeteringen, kwaliteitsslagen, kostprijsverbeteringen en veiligheid.

Lees hier het volledige interview van Isah met ESTEPE.