ESTEPE cabine modificatie centrum met eigen truckspuiterij

ESTEPE ontwerpt en produceert vrachtwagens in speciale uitvoeringen voor de Europese truckmarkt.

Op het gebied van het bijplaatsen van assen, modificeren van cabines en optimaliseren van chassis lay-outs zijn wij de nummer 1 in Europa.

Opdrachtgevers zijn de truckfabrikanten zoals Mercedes-Benz, MAN, Scania, Volvo, Renault, DAF en Iveco, maar ook grote Europese carrosseriebouwers waaronder Kässbohrer Transport Technik, Rosenbauer en de Erwin Hymer Group.

De markt voor ESTEPE betreffen niches met een substantieel marktpotentieel die door de truckfabrikanten niet kosteneffectief te benaderen zijn. Er bestaat een groeiende behoefte in deze marktsegmenten aan specifieke cabine- en chassisvarianten die niet af-fabriek leverbaar zijn. Het More Truck Business Model van ESTEPE sluit hier perfect op aan en is de basis voor verdere groei en verbreding van onze dienstverlening.

Een belangrijk onderdeel bij de truckmodificaties van ESTEPE is het aflakken van assen, chassis en cabines. Dit hebben we de afgelopen decennia naar alle tevredenheid uitbesteed bij de firma Truck Service Maasland. Dit bedrijf is gevestigd op hetzelfde industrieterrein als ESTEPE en is daardoor zeer goed bereikbaar.

ESTEPE heeft de strategische keuze gemaakt om de spuitwerkzaamheden in te gaan besteden en neemt hiertoe per 1 januari 2022 het pand en de medewerkers van Truck Service Maasland over. De zeer deskundige en toegewijde medewerkers van Truck Service Maasland zullen vanaf dat moment deel gaan uitmaken van het ESTEPE Team, dat daarmee uit 100 medewerkers bestaat die op jaarbasis zo’n 2000 voertuigen aanpassen.

In de nieuwe ESTEPE vestiging aan de Middelste Groes 15 te Heesch zullen naast de spuitwerkzaamheden ook andere truckmodificatie werkzaamheden ondergebracht gaan worden.

Met deze stap waarborgen wij de capaciteit en kwaliteit van de dienstverlening richting onze klanten.

Het is ESTEPE’s ambitie dat hier Europa’s meest moderne cabine modificatie centrum ontstaat, waar gewerkt wordt volgens de hoogste eisen ten aanzien van kwaliteit, milieu en arbeidsomstandigheden.

Voor verdere informatie kunt u zich wenden tot de directie van ESTEPE, zijnde de heren Jan Hurkmans en Dort-Jan van Boxtel.