Volvo FMX 10×4 voor BAS Mining

Voor BAS Mining heeft ESTEPE onlangs een serie Volvo FMX 8×4 trucks mogen voorzien van een heavy duty voorloopas en een Rollover Protection Structure (ROPS) en Falling Object Protective Structure (FOPS).  

De bijgeplaatste as is stuurt mee en is daarnaast voorzien van luchtvering. Tevens beschikt de as over een liftfunctie. Met behulp van een schakelaar in de cabine kan de aslift functie bedient worden. Indien de as wordt gelift zal deze automatisch gecentreerd worden.

De ROPS FOPS dient voor extra omrol- en valveiligheid. Hierbij wordt de cabine beschermd in het geval de truck omrolt of in het geval dat er objecten op de cabine vallen. De trucks van BAS Mining zijn voorzien van een ROPS FOPS omdat de trucks gebruikt worden in een ondergrondse mijn.  

In onderstaande video zijn de trucks voorzien van een opbouw en werkend te zien in een ondergrondse mijn vlakbij Parijs.

https://www.youtube.com/watch?v=M075NRrP-_M

Wil je meer informatie ontvangen over deze aanpassing? Neem dan contact op met een van onze specialisten via sales@estepe.nl of +31 (0)412 45 45 00.