Volledig elektrische huisvuilwagen op basis van een DAF LF FAG

Onlangs is de eerste 100% elektrische DAF LF FAG in gebruik genomen. Dit voertuig is door ESTEPE voorzien van een voorloopas en een extra stoel in het midden van de cabine.

DAF LF FA met gestuurde voorloopas

Bij deze aanpassing wordt een standaard DAF LF FA voorzien van een gestuurde voorloopas. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een originele DAF stuuras met schijfremmen. De 6 tons as zorgt ervoor dat het GVW uit komt op 22,5 ton.

Door de compacte afmetingen en een relatief hoog laadvermogen is de LF FAG-conversie uitermate geschikt voor vuilnisinzameling in binnensteden. Deze aanpassing is bij ESTEPE ook beschikbaar met een naloopas (FAN-conversie).

Extra stoel in de cabine

Naast het bijplaatsen van een extra gestuurde as, is het ook mogelijk om de capaciteit in de cabine te verhogen door er een extra stoel bij te plaatsen. Bij deze aanpassing wordt er een vaste, niet-geveerde, originele DAF stoel met geïntegreerde 3puntsgordel in de cabine gemonteerd. Hiervoor wordt er een bevestigingsplaat op de motortunnel gemonteerd, waarop de stoel bevestigd wordt.

Ge├źlektrificeerde DAF LF FAG

Onlangs is er bij een DAF LF FAG de diesel-aandrijflijn vervangen door een volledig elektrische aandrijflijn van 250kW en een accupakket. Dit voertuig zal worden ingezet als huisvuilwagen.

Het volledige bericht van dit unieke voertuig kunt u hier lezen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw truck? Neem dan contact op met een van onze specialisten via sales@estepe.nl of +31 (0)412 45 45 00.