Renault T 460 6×2 midlift trekkers voor Van Den Bosch Transporten.

Kortgeleden heeft ESTEPE 29 Renault T trucks voor Van Den Bosch Transporten mogen voorzien van een EML-as.

De nieuwe Renault T 460 6×2 midlift trekkers vormen een deel van de uitbreiding van het wagenpark van Van Den Bosch Transporten. 29 van deze nieuwe trucks zijn voorzien van een EML-as. Met behulp van de EML-as wordt er een hoger laadvermogen voor de trekkers gerealiseerd. In combinatie met het lage eigen gewicht van de Renault T resulteert dit voor Van Den Bosch Transporten in een hogere laadcapaciteit, waardoor er meer productvolume vervoerd kan worden.

 

De EML-as is een volledig gecertificeerde aanpassing om het netto laadvermogen van een truck te verhogen en daarmee aslastoverschrijding te voorkomen. De as is voorzien van een liftfunctie welke tot 30 km/h handmatig bediend kan worden, hierdoor kan er bij het wegrijden meer tractie op de achteras worden gecreëerd om het wegrijden eenvoudiger te maken. Wanneer de achteras overbelast wordt, zakt de EML-as automatisch. Indien de achteras niet overbelast is, zal de EML-as automatisch liften om zo brandstof te besparen en onnodige bandenslijtage tegen te gaan.

De EML-as is toepasbaar op trekkers en bakwagens met verschillende chassishoogtes. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden wat betreft de accuposities, brandstoftanks, wielbases en andere componenten. Na het plaatsen van de as zorgt ESTEPE voor het uitlijnen van de as en wordt er een gebruiksaanwijzing meegeleverd.

Lees hier het bericht van Renault Trucks.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een EML-as voor uw doeleinden? Neem contact op met een van onze specialisten via sales@estepe.nl of +31 (0)412 45 45 00