Nieuwe generatie Volvo trucks 10×4

Voor de nieuwe generatie Volvo trucks heeft ESTEPE wederom een geoptimaliseerde 5-asser ontwikkeld. Hierbij wordt de 8×4 truck af-fabriek omgebouwd naar een geoptimaliseerde 10×4.

Om ruimte te creëren voor de extra as worden verschillende componenten aan het chassis verplaatst. Door de tweede as naar achteren te plaatsen ontstaat er tussen de eerste en tweede as voldoende ruimte om hier de uitlaat te plaatsen. Achter de cabine wordt een componentenframe geplaatst waarin de accu’s, AdBlue tank en luchtketels worden gemonteerd.

Achter de tweede as wordt de nieuwe as bijgeplaatst. Dit is een gestuurde en liftbare as. Bij het ontwerp van de as is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van originele onderdelen wat het onderhoud van de truck vergemakkelijkt.

Voor het de gehele aanpassing is de opbouw als uitgangspunt genomen. Daarbij staan de goedkeuring van de truckfabrikant en de wettelijke eisen voorop.

In onderstaande animatie is goed te zien hoe aanpassing wordt uitgevoerd:

Wilt u meer weten over de conversie van een 8×4 naar een 10×4? Neem dan contact op met een van onze specialisten via sales@estepe.nl of +31 (0)412 45 45 00