Hogere laadcapaciteit door een EML-configuratie voor Van Den Bosch Transporten

Onlangs heeft Van Den Bosch Transporten uit Erp 49 Renault Trucks T aangeschaft, waarvan een deel is voorzien van een EML-as. De toepassing van de EML-as maakt het voor Van Den Bosch Transporten mogelijk om meer vloeibare en droge bulkgoederen te vervoeren.

Door gebruik te maken van de EML-configuratie ontstaat er een optimale combinatie tussen het eigen gewicht, chassisruimte en het laadvermogen. Daarmee wordt er nog meer laadcapaciteit gecreƫerd met een standaard truck. Daardoor mag binnen bepaalde Europese landen met zes assen 44 ton worden vervoerd.

Met het toepassen van de EML-as op de lichtgewicht Renault T trekker, ontstaat een GVW van 23.500 kg en een optimaal laadvermogen. Door het toepassen van de extra 4,5-tons as wordt overbelading op de trekas voorkomen.

De EML-as is een volledig gecertificeerde aanpassing om het netto laadvermogen van een truck te verhogen en daarmee aslastoverschrijding te voorkomen. De as is voorzien van een liftfunctie welke tot 30 km/h handmatig bediend kan worden, hierdoor kan er bij het wegrijden meer tractie op de achteras worden gecreƫerd om het wegrijden eenvoudiger te maken. Wanneer de achteras overbelast wordt, zakt de EML-as automatisch. Indien de achteras niet overbelast is, zal de EML-as automatisch liften om zo brandstof te besparen en onnodige bandenslijtage tegen te gaan.

De EML-as is toepasbaar op trekkers en bakwagens met verschillende chassishoogtes. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden wat betreft de accuposities, brandstoftanks, wielbases en andere componenten. Na het plaatsen van de as zorgt ESTEPE voor het uitlijnen van de as en wordt er een gebruiksaanwijzing meegeleverd.

Lees hier het bericht van Renault Trucks.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een EML-as voor uw doeleinden? Neem contact op met een van onze specialisten via sales@estepe.nl of +31 (0)412 45 45 00