Extra ruimte boven het cabinedak

Soms is extra ruimte boven het cabinedak van een truck benodigd. Dit kan zijn voor de opbouw van een auto- of trucktransporter, maar ook voor een ladderwagen van de brandweer. Voor dit soort opbouwen is het mogelijk om het cabinedak aan te passen. ESTEPE heeft verschillende standaard oplossingen ontwikkeld maar kan ook maatwerk aanbieden.

Afschuinen

Het afschuinen van het cabinedak is de ideale oplossing voor auto- en trucktransporters. Voor alle merken en type cabines hebben wij een afschuining beschikbaar die is afgestemd met toonaangevende opbouwers. Hoeveel graden het dak wordt afgeschuind is afhankelijk van de opbouw.

Verlagen

Door het complete cabinedak te verlagen ontstaat er meer ruimte voor de opbouw. Voor iedere cabine zijn gestandaardiseerde of maatwerk oplossingen beschikbaar. Samen met de opbouwer wordt de ideale dak aanpassing voor dagelijks gebruik ontwikkeld. Naast het verlagen zijn het dak zijn er verschillende opties zoals het verplaatsen van antennes, aanpassen van de zonneklep of het terugplaatsen van het dakluik.

Dak uithaal

Bij een dak uithaal wordt er enkel een deel uit het cabinedak verwijderd dat nodig is voor de betreffende opbouw. Een voorbeeld hiervan is een ladder of kraan. Per dak uithaal wordt er gekeken waarvoor er ruimte gecreƫerd moet worden. Op basis van de wensen van de klant en de opbouwer wordt een oplossing op maat voorgesteld.

Bij het aanpassen van een cabinedak wordt in veel gevallen een gecertificeerd versterkingsframe gemonteerd, hiermee wordt de stevigheid van de cabine behouden. Het dak wordt afgewerkt met een dakplaat uit kunststof of staal. De buitenzijde wordt strak afgewerkt en gespoten in de cabinekleur. Bij het afwerken van de binnenzijde wordt gebruik gemaakt van de originele of bijpassende bekledingsstof.

Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijke dak aanpassingen voor uw truck? Neem dan contact op met een van onze specialisten (via sales@estepe.nl of +31 (0)412 45 45 00).