ESTEPE al ruim 20 jaar tevreden klant van TrailerWin

Onlangs hebben ESTEPE en TrailerWin de samenwerking uitgebreid met het DrivelineWin programma. Al ruim 20 jaar maakt ESTEPE gebruik van de software van TrailerWin. Commercieel en Technisch Directeur van ESTEPE, Jan Hurkmans, is blij met de samenwerking. Commercieel wordt de software regelmatig gebruikt. “TrailerWin is perfect voor het berekenen van gewichten en afmetingen bij het opstellen van  nieuwe concept. De software is ook erg handig in het snel visualiseren en het toetsen van de haalbaarheid van nieuwe concepten.”

TrailerWin wordt daarnaast ook gebruikt binnen de afdelingen Engineering van ESTEPE. Het wordt gebruikt bij voertuigen waar een extra as (wel of niet gestuurd) aan wordt toegevoegd. Met behulp van TrailerWin worden de gewichten, de sterkte van het frame, maximale afmetingen (lengtes en uitzwaai) en stuurcirkels bepaalt van de voertuigen na ombouw. Zo wordt er bepaald wat er goedgekeurd kan worden en welke stuurhoeken het voertuig moet kunnen halen binnen de wettelijk gestelde eisen.

Ook wordt TrailerWin binnen de afdeling Homologatie gebruikt voor het bepalen van de koppelingspositie en/of zwaartepunt van een ballastbak welke benodigd is voor rem- en stuurtesten. Hiervoor kan er in de software makkelijk het eigengewicht van de assen en de maximale aslasten worden toegevoegd.