Aanpassingen voor lesvoertuigen volgens de CBR én RDW richtlijnen.

Sinds 1 januari 2019 is het verplicht om bij praktijkexamens in voertuigen voor een C(E) rijbewijs een derde zitplaats op kenteken te hebben staan. Bij de praktijktraining voor de code 95 is het verplicht om voor iedere inzittende van het lesvoertuig een zitplaats op kenteken te hebben staan. ESTEPE biedt verschillende oplossingen voor het creëren van extra zitplaatsen in de cabine. Denk hierbij aan extra stoelen of zitplaatsen op het bed.

Vanaf 1 januari 2021 zijn deze richtlijnen verder aangescherpt en zijn er richtlijnen gekomen voor de extra zitplaatsen in de cabine. Zo moet de rugleuning voorzien zijn van een lendensteun. Bij ESTEPE is het mogelijk om de rugleuning bij een zitplaats op het originele bed te voorzien van een lendensteun. Daarmee voldoet deze aanpassing aan zowel de richtlijnen van het CBR als van de RDW.

Naast het bijplaatsen van een extra zitplaats, waarmee het voertuig voldoet aan de richtlijnen van het CBR, kan ESTEPE ook bij een aantal merken een instructie display monteren in de cabine. Het display wordt gemonteerd op of in het dashboard zodat de snelheid, het toerental, het tripverbruik, de positie van het gaspedaal en de geschakelde versnelling in één oogopslag te zien zijn.

Wilt u  meer informatie ontvangen over deze aanpassingen? Neem dan contact met ons op (via sales@estepe.nl of +31 (0)412 45 45 00).