Aanpassingen voor het brandweer segment

De oplossingen van ESTEPE zijn geschikt voor vele verschillende segmenten. Een van deze segmenten is het brandweer segment. Jaarlijks past ESTEPE vele voertuigen aan welke uiteindelijk worden opgebouwd als brandweer voertuig.

Cabine aanpassingen.

Aanpassingen die gedaan worden aan trucks bestaan onder andere uit het verlengen van de cabine. Hierbij kan de cabine worden voorzien van een zogenaamde “rugzak”, dit zorgt ervoor dat de passagiers comfortabel kunnen zitten. Ook kan de gehele cabine worden verlengd met 150mm of 300mm om meer binnenruimte te creëren.

Naast het verlengen van de cabine, worden er ook aanpassingen verricht in het cabine interieur. Voorbeelden hiervoor zijn het vergroten van de instap, het toevoegen van extra instapgrepen en het monteren van speciale stoelen.

Chassiswerk

Naast de cabine aanpassingen worden aan trucks voor het brandweer segment ook aanpassingen verricht aan het chassis. Deze aanpassingen zijn erop gericht om de chassis lay-out dusdanig te optimaliseren dat hier optimale ruimte ontstaat voor de opbouw. Zo worden de cabine vering, de accubak, de uitlaat en de AdBlue tank verplaatst.

HZL

Ook is het mogelijk om te standaard aangedreven achteras te vervangen door een gestuurde achteras. Deze gestuurde achteras zorgt voor uitzonderlijke bewegingsvrijheid. De achteras kan ik zowel dezelfde als in tegengestelde richting van de vooras worden gestuurd. Hiermee zijn de trucks uitermate geschikt voor in steden met smalle straten.

Wilt u meer informatie ontvangen over deze aanpassingen? Neem contact op met een van onze specialisten via sales@estepe.nl of +31 (0) 412 45 45 00.