Instructie display voor lesvoertuigen

De meeste standaard truckcabines zijn uitgevoerd met twee zitplaatsen. Eén voor de bestuurder en één voor de bijrijder. Als aanvulling op het cabineprogramma van de zeven grote truckmerken heeft ESTEPE een groot aantal interieurmodificaties voor uiteenlopende toepassingen en transportsegmenten in Europa. Deze variëren van extra gordels en stoelen tot het inbouwen van extra zijruiten en klantspecifieke aanpassingen voor bijvoorbeeld rijscholen.

Om de veiligheid van de passagiers in een lesvoertuig te garanderen, is het vanaf 1 januari 2019 verplicht om bij praktijkexamens C(E) een derde zitplaats op kenteken te hebben. Bij de praktijktraining voor de code 95 is het vanaf 1 januari 2019 verplicht om voor iedere inzittende van het lesvoertuig een zitplaats op kenteken te hebben staan. Naast de extra zitplaatsen hebben wij in het bijzonder voor lesvoertuigen een instructie display ontwikkeld, waarmee het toerental en de snelheid vanaf de zitplaats van de juridische bestuurder zichtbaar is.

Het display wordt in het dashboard gemonteerd en geeft bruikbare informatie over de rijeigenschappen van het lesvoertuig. Het geeft de snelheid, toerental, trip verbruik, positie van het gaspedaal en de geschakelde versnelling (alléén bij een automaat) weer. Het display kan ook op een steuntje op het dashboard gemonteerd worden, zodat de informatie op het display ook vanaf de zitplaatsen achter in de cabine zichtbaar is.

Alle voertuigen die door ons voorzien van extra zitplaatsen worden zo gebouwd dat deze voldoen aan de wettelijke eisen. Afhankelijk van het merk en type voertuig wordt een zogenaamd Certificaat of Conformatie (COC) afgegeven of wordt een individuele goedkeuring afgegeven door het RDW.

Met de extra zitplaatsen, het instructie display en dubbele bediening voldoet het lesvoertuig aan de laatste richtlijnen die door het CBR voor examenvoertuigen zijn voorgeschreven.

Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden voor lesvoertuigen? Neem dan contact op met een van onze specialisten (via sales@estepe.nl of +31 (0)412 45 45 00)